BSO - Kinderdagverblijf de Vlieger

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

BSO


BSO 4-12 jaar
De tijd die kinderen buiten school doorbrengen is vrije tijd. Vrije tijd is belangrijk voor kinderen. Een kind wil rustig bijkomen en een ander kind moet zich uitleven.
De jongere kinderen hebben meer behoefte aan contact met de leidster en de wat oudere kinderen hebben meer vrijheid nodig. Bij de BSO houden we daar rekening mee. Kinderen hebben behoefte aan een opvang waar ze na school graag naar toe gaan en die past bij hun leeftijd en ontwikkelingsfase. De BSO van de Vlieger biedt deze gewenste veilige en vertrouwde opvang. Een plek waar kinderen zich thuis voelen, een aantrekkelijke opvang mogelijkheid voor kinderen van 4 tot 12 jaar die op de basisschool zitten. In een BSO groep zitten gemiddeld 10 kinderen en is er één pedagogisch medewerkster aanwezig. De Vlieger heeft twee BSO groepen.

Natuur
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in direct contact staan met de natuur een actieve ontdekkende houding creëren.
Een bron van inspiratie en oefening in een veilige omgeving.
De verkenning van de wereld door het kind is van groot belang voor de latere vorming.
Wij bieden deze natuurlijke omgeving.

Aanmelding en plaatsing
Kinderen die doorstromen vanuit ons kinderdagverblijf hebben voorrang voor plaatsing. Op het aanmeldingsformulier kunt u de gewenste dagen aangeven. Hierna maken we met u een afspraak om de BSO samen met uw kind te bezoeken.


Taxivervoer
De kinderen worden samen met een medewerker van de Vlieger opgehaald of gebracht naar verschillende scholen in Schijndel. Op iedere school is er een duidelijk herkenbaar Vlieger verzamelpunt aanwezig, waar kinderen zich verzamelen in de hal van de school.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu